Cu si despre munte

Neata la toata lumea….

Ca tot omu`, tehnologizat, deschid rasnita (citeste computer), imi mestec un ness aprind un cui de cosciug, si intru pe FB sa „citesc ziarul” uneori la propriu, ca si in cazu` de fata.

Vad o postare legata de Jandarmii montani si Salvamont… Intru sa vaza ochiu`, ca atare sa ma auto-informez. Citesc articolul, constat ca este scris de Anamaria Sanda in stilu-i caracteristic, justitiar-acid si … il recitesc.

Imi reprim o avalansa de injuraturi, ca e copilu` acasa…le mestec in gand si zic ca asta trebuie lamurita, macar atat cat ma tine glagoria si experienta de viata.

Inca o gura de ness si un cui de cosciug, sa aiba timp neuronii de servici sa-si faca treaba, si o fac destul de bine, ca de asta-i hranesc.

Pai bai fratilor, pe mine Viata si educatia primita (aia ardeleneasca, simpla, de la mama, femeie nescolita) imi spune ca VIATA este cel mai important lucru pe aceasta planeta. Fara VIATA, umana, animala, vegetala nu ar exiata nimic. Ma intreb, cum dracu se face ca si la capitolul SALVARE UMANA, adica a VIETII, trebuie sa pasam orgolii, mai rau ca pasele lui Sanmartean ?  Chiar trebuie sa existe mereu un „SEF” pe undeva, care sa dirijeze, cantitatea si consistenta orgoliului ? Salvamontul zice ca Jandarmii montani nu au competenta sa salveze vieti ! Ok, poate ca nu au, poate ca sunt mai slabi pregatiti, poate ca nu au echipament atat de bine pus la punct, poate ca nu stiu manevre de coarda dar… In loc de aceste orgolii de 2 lei, de ce dracu nimeni nu apreciaza ca baietii de la Jandarmeria Montana, se straduiesc sa ajute, cu prezenta, si cu (minimele – maximele) cunostinte pe care le au ? De ce in spatele oricarei tendinte comportamentale pozitive, trebuie sa apara careva sa zica :”si daca imi ia locul ” ? De ce trebuie sa denigram si sa minimalizam, orice actiune de incercare a celuilalt ?

Mare meteahna are romanu : „NIMENI NU E MAI BUN CA MINE” !

 

Articolul integral aici

Astept parerea ta despre acest articol. Multumesc !